Anno 2013 is emigreren niet meer zo zwart-wit als het was. En dat komt onder andere door de opkomst van apps! Waarbij de Whatsapp toch wel als eerste genoemd mag worden, want daarmee kan je gratis contact houden met familie en vrienden!
8 Apps voor Expats
We zetten een aantal handige apps voor expats op een rij.
Whatsapp!
Met de Whatapp app stuur je heel makkelijk berichtjes, zonder dat het je wat kost. En het mooiste is, dat de ontvanger je bericht meteen krijgt! Geen weken lang wachten tot het bericht hen bereikt, maar instant contact.
iMetro
Met de iMetro app heb je kaarten van maar liefst 28 metro's in je telefoon. Je kunt inzoomen en uitzoomen, en zo je weg vinden.
Foursquare
Er zijn vele sociale netwerken, maar het voordeel van Foursquare voor expats is dat het gebaseerd is op lokatie. Als je ergens komt, 'check je in.' Foursquare maakt het makkelijker om nieuwe mensen te ontmoeten. Je kunt bijvoorbeeld lokale 'communities' opzoeken.
Google Maps
Deze app heeft weinig uitleg nodig. Google Maps is een kaart, en je kunt er routeschrijvingen maken.
iLingual
De taal kennen is één van de belangrijkste sleutels tot integratie. Maar als je nog wat moeite hebt met de taal, dan biedt de iLingual app uitkomst. Er staan minstens 400 handige zinnetjes in vreemde talen op, die vaak voorkomen in het dagelijks leven. Je neemt een foto van je mond, en als je iets wilt zeggen dan houdt je je mobieltje voor je mond. Zo lijkt het net alsof je zelf praat.
Hier onder zie je hoe de iLingual werkt!
Een goed alternatief is de World Nomads app
Google goggles
Zie je een gebouw, en vraag je je af wat het is? Neem er dan een foto van, en de Google goggle vertelt je wat het gebouw is. Google goggle heeft namelijk 'image recognition'. Wat een verrassing als die hoge kerktoren in Londen Big Ben blijkt te zijn!
XE currency
Dit is één van de populairste apps onder expats. Met XE currency kun je heel snel omrekenen hoeveel iets kost.
Expat Forum
Er gaat niets boven ervaringsdeskundigen! Op de app van het Expat Forum vind je online communities over de hele wereld.
Hoe werkt zo'n app?
Alle apps werken aan de hand van het telefoonnetwerk, een ingebouwde GPS-chip en accelerometer. Ze monitoren je beweging en verplaatsing. Via een draadloze internetverbinding deel je wat je doet met je vrienden of familie. De keuze voor een applicatie hangt af wat van je wilt meten en weten, en wat je zelf fijn vindt werken. De meeste applicaties zijn beschikbaar voor Android en iOS mobiele telefoons en tablets. Voor Windows Phone 8 Lumia telefoons zijn er ook diverse applicaties beschikbaar, maar nog niet alle genoemde apps vind je terug in de appstore van Microsoft.
Mocht je huidige toestel niet compatible zijn met één van de applicaties die je graag wilt gebruiken, kies dan voor een goedkoop toestel plus een sim only abonnement van bijvoorbeeld Simyo. Niet op zoek naar een nieuw toestel, maar toch toe aan verlenging of een goedkoper maandelijks tarief? Kies dan voor een sim-only abonnement, installeer jouw favoriete sport- of health-app op je smartphone en geniet van een gezondere leefstijl.
Tip: Bekijk in vergelijkers de voordeligste prepaid en goedkoopste sim only aanbiedingen.
Deze post kwam tot stand in samenwerking met Simyo.
Zijn we nog handige apps vergeten? Laat het ons dan weten!