Maar wat als je gehecht bent aan je oude auto? Dan is het de adminstratieve rompslomp wellicht waard.
Laat je auto van te voren goed nakijken
In dat geval is het belangrijk om van te voren je auto goed te laten nakijken, en eventuele reparaties te laten uitvoeren. Zo voorkom je dat je straks in het buitenland problemen krijgt met je auto. Zeker in het begin zul je druk genoeg zijn met de verhuizing, en zit je niet te wachten op bijkomende issues.
Waterpomp
Soms kunnen kleine onderdelen voor grote problemen zorgen. Zoals de waterpomp. De waterpomp zorgt ervoor dat de motor afkoelt. Dat doet de waterpomp door koelvloeistof door het motorblok te pompen. Doet hij dat niet, dan zullen er alarmerende lampjes gaan branden om je te waarschuwen voor een oververhitte motor.
Sommige waterpompen kosten maar 50 euro. Als je handig bent kun je zo'n waterpomp zelf vervangen. Koop waterpomp bij lage Besteonderdelen.nl, en fiks het probleem. Maar pas op: afhankelijk van merk en type auto zit er veel verschil in de prijs van het onderdeel en ook in de hoeveelheid werk die er in gaat zitten om deze te vervangen.
Toch pech onderweg?
Krijg je toch pech onderweg? Zoek dan een betrouwbare garage. Informeer bij buren of andere expats naar een goede automonteur. Mond op mond reclame is vaak de meest effectieve methode om goede adressen te vinden.
Culturele verschillen
Heb je een garage gevonden en je auto ingeleverd? Houd dan rekening met culturele verschillen. In een artikel over expats zegt Feico Smit, expat in Oeganda:
'Je leert de vragen anders te stellen, en als er bijvoorbeeld een waterpomp kapot is, kun je beter zelf gaan kijken in de werkplaats of deze gemaakt is.'
Als je het goed voorbereid, kun je dus prima je eigen auto mee nemen naar het buitenland.
Geen opmerkingen
Een reactie posten